Electric Franks wiring question

Electrical issues
Forum rules
Please do not start new topics here, but here: New Panhead and Flathead topics
Post Reply
hydra1952

Electric Franks wiring question

#1

Post by hydra1952 » Sun Oct 01, 2006 4:00 pm

I've just installed a new wiring harness on my '52 per factory specs (except it's 12 volt with an electric Franks regulator) and now when I hook up the battery, the idiot light comes on with the ignition switch off. I by-passed the switch and same problem. I have it wired up with black wire from regulator to idiot light, green from regulator to field terminal on generator, red on regulator to switch post 1 (or straight to battery), and green from switch post 2 to armature terminal on generator. Either the wiring is different or I've got a bad regulator. The regulator worked fine before I stripped the bike down, but anythings possible I guess!



panhead
Site Admin
Posts: 2563
Joined: Wed Dec 12, 2001 9:17 pm
Bikes: 1954 FL
Location: Holland
Has thanked: 7 times
Been thanked: 54 times

#2

Post by panhead » Sun Oct 01, 2006 4:45 pm

Can you use another regulator to eliminate this as the the source of your problem?

mbskeam
Posts: 1006
Joined: Tue Mar 16, 2004 5:52 am
Location: Sultan, WASH
Been thanked: 2 times
Contact:

#3

Post by mbskeam » Sun Oct 01, 2006 8:51 pm

look at this....
franks.jpg
and on mine the gen light wire goes to the red wire termanal (A)


mbskeam
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

hydra1952

#4

Post by hydra1952 » Mon Oct 02, 2006 1:15 pm

Ah Ha! That puts a whole new paint job on things! Thanks for the diagram.

Post Reply

Return to “Electrical”